Exchange vervanging binance

Binance stopt: Crypto overmaken naar Bitvavo, Coinbase of Kucoin

Hoe maak je jouw assets over?

Per 17 juli 2023 stopt Binance in Nederland en kort daarop stopt Binance ook met de Belgische dienstverlening. De Nederlandse Bank en de FSMA hebben de exchange geen vergunning verleend om actief te zijn in beide landen. Je kunt jouw trades die nog openstaan, afsluiten voor de 17e.   Daarna kun je niet meer handelen met de crypto of stablecoins die je nog op het platform hebt staan.

Geen zorgen: jouw investering is niet plotsklaps verdwenen als je het na de 17e nog niet overgemaakt hebt naar een andere exchange, je kunt het alleen niet meer gebruiken om mee te handelen.

Vooralsnog geldt het niet verlenen van een vergunning aan Binance niet voor Belgische gebruikers van Binance.

Wat lees je in dit artikel?

Crypto overmaken van Binance naar een andere exchange

Voor je crypto kunt overmaken naar een andere exchange, moet je een account aanmaken op een nieuwe exchange.

Drie goede exchanges:

Coinbase

Een simpele, heldere exchange zonder al te veel poespas. Intuïtief in gebruik, biedt de meest populaire coins aan. Niet voor mensen die graag investeren in iets nieuws op de markt.

Bitvavo

Een handig, Nederlandstalig platform met de meest gangbare coins. Simpel in gebruik, biedt iDeal aan. Staking is mogelijk. Biedt een gemiddeld aanbod aan coins aan.

KuCoin

Een Engelstalig platform met het meest uitgebreide aanbod. Lastiger in gebruik maar de beste keuze als je in nieuwe coins wilt investeren.

Crypto naar een Ledger overmaken

In plaats van dat je jouw crypto overmaakt naar een online exchange, kun je ook een zogeheten cold wallet gebruiken. Ledger is hier een uitstekend voorbeeld van: het is een betrouwbaar, simpel te gebruiken wallet waar je geld veilig staat.

Ledger heeft op dit moment drie types hardware wallets beschikbaar. Ze zien er uit als een USB stick en zijn op elke computer te gebruiken. Hier lees je de voordelen van elk type.

Ook kun je in het artikel lezen hoe je crypto op jouw wallet zet en hoe je kunt handelen via een Ledger. Het is verrassend makkelijk.

Hoe maak je crypto over op Binance naar jouw nieuwe exchange?

Je kunt er voor kiezen om elke coin die je bezit 1 op 1 over te maken naar het wallet adres op jouw nieuwe exchange.

Ook kun je er voor kiezen, om alles over te zetten naar een coin met lage kosten bij het overmaken naar een andere wallet (zoals bijvoorbeeld XRP) en dan op jouw nieuwe exchange weer andere coins terug te kopen.  De keus hiervoor is aan jou.

Stap voor stap uitleg

Log in in jouw Binance account. Kies rechts bovenin voor wallet, fiat & spot. Je komt nu bij jouw overzicht van jouw balans.

Binance crypto overmaken andere exchange

Voor 17 juli kun je er voor kiezen om alles eerst om te zetten naar 1 coin (zoals bv XRP) en daarna over te maken naar een nieuw exchange, na 17 juli kan dat niet meer. Dan is handelen verboden en kun je alleen nog crypto overboeken.

Kies de coin die je wilt overmaken (withdraw), of die je wilt omzetten naar een andere coin (convert). Dat laatste is gratis. Als je eerst voor convert kiest, zet dan eerst alles om naar de coin die je wilt voor je het gaat versturen.

Convert BTC naar XRP op Binance

Als je daarmee klaar bent, kun je de optie withdraw kiezen.

wallet exchange invoeren withdraw

Daar voer het adres in van jouw nieuwe exchange. Dus, als je een account op Bitvavo hebt aangemaakt, voer je daar het adres in dat je daar verkrijgt. Daarna voer je in welk netwerk er gebruikt moet worden (let erop dat dit altijd moet matchen met elkaar, anders komt je coin niet aan!).

Daarna kun je verzenden en duurt het ongeveer zo lang als dat er aangegeven werd bij het gekozen netwerk in de lijst. Wellicht verstandig eerst een klein bedrag te verzenden, te kijken of het aankomt en daarna pas het grotere geheel te versturen. Zo weet je zeker dat je alles juist doet.

netwerk kiezen verzenden crypto wallet adress

Crypto storten op Bitvavo

Log in in jouw account. Onder de grafiek met de waarde van jouw assets zie je de verschillende crypto terug. Klik op de crypto naar keuze.

Crypto storten op bitvavo

Bovenin kies je voor storten. Daar kun je jouw walletadress zoeken, die je weer kunt gebruiken op Binance als wallet adress om naar over te maken.

Wallet adres Bitvavo opzoeken

Hier zie je alle informatie die je nodig hebt, ook lees je welk netwerk je moet selecteren bij het overmaken van jouw coins. Het klopt dat jouw adressen langer zijn, op onderstaande afbeelding is de helft verwijderd.

Samengevat: Wat kun je nu doen?

Ten eerste: geen paniek. Je raakt je investering dus niet kwijt: ook niet als je later dan 17 juli 2023 pas jouw crypto kunt overmaken.

Je kunt drie dingen doen:

  1. Werken met een cold wallet, die je aanschaft en daarna in gebruik neemt via jouw eigen PC
  2. Een account aanmaken op Coinbase, jouw crypto verzenden naar Coinbase en vanaf dat platform gaan handelen
  3. Een account aanmaken op Bitvavo, jouw crypto verzenden naar Bitvavo en vanaf dat platform gaan handelen
  4. Een account aanmaken op Kucoin, jouw crypto verzenden naar Kucoin en vanaf dat platform gaan handelen

 Wat jouw voorkeur ook heeft: het is alle drie veilig en vertrouwd. Voor de meeste mensen zal Bitvavo de meest simpele overgang zijn: Bitvavo is een Nederlands bedrijf, biedt een Nederlandse site aan, is simpel in gebruik en heeft de meest gangbare coins ter beschikking.

investeren ICO IDO startup crypto
Geld verdienen
admin
Investeren in ICO

Alles over investeren in ICO Er zijn verschillende soorten startups van altcoins, waarvan ICO de meest bekende is. Wat houdt het in, welke type investeringen

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.