Betalen met crypto

Betalen met cryptocurrency

Betalen met crypto

In het dagelijkse leven kun je op enkele plekken al betalen met crypto. Waarom is dit nog niet overal het geval?

Er zijn meerdere plekken in Nederland waar je al kunt betalen met cryptocurrency. Arnhem is grote voorloper qua stad, hier kon je eind 2018 al op meer dan 120 plekken betalen met crypto. Zie hier waar je in Arnhem met Bitcoin kan betalen.

In België heeft Gent zichzelf bestempeld als Bitcoin vriendelijke stad. In deze stad kun je ook op veel plekken met Bitcoin betalen. Klik op deze link om te zien op welke plekken je met Bitcoin kunt betalen.

Online kun je ook op diverse plekken afrekenen met cryptocurrency. De meest bekende sites zijn thuisbezorgd.nl en deonlinedrogist.nl. 

In dit artikel krijg je antwoord op de volgende vragen:

  •          Hoe werkt het betalen met crypto?
  •          Het voordeel van betalen met cryptocurrency
  •          Wat doet de koers van crypto met ons koopgedrag?
  •          Wordt betalen met cryptocurrency mainstream?
  •          Meer kennis over cryptocurrency 

Hoe werkt het betalen met crypto?

Betalen met cryptocurrency doe je vanuit jouw eigen wallet, jouw digitale portemonnee. Als je een wallet hebt aangemaakt, krijgt deze automatisch een eigen adres. Dit wordt een public key genoemd. Je kunt dit zien als je bankrekeningnummer. 

Anderen hebben ook een uniek adres bij hun wallet gekregen. Je kunt hierdoor makkelijk een transactie van de ene naar de andere wallet uitvoeren.

Hiervoor heb je alleen het adres van de wallet van de tegenpartij nodig. Omdat dit een lange reeks cijfers en letters is, wordt veel gebruik gemaakt van QR codes waar het adres van de wallet in verwerkt zit. Deze wordt dan automatisch voor je ingevuld, als je de QR code scant.

Je kunt er ook voor kiezen in de QR code een bedrag te verwerken, waardoor de overboeking nog makkelijker verloopt. Als dit niet gebeurt is zul je zelf een bedrag moeten invullen. 

Betalen met crypto

Het voordeel van betalen met cryptocurrency

Eén van de voordelen van betalen met crypto is dat je snel geld kunt overmaken, naar elke plek ter wereld. Binnen een paar seconden kun je geld naar Japan overmaken. Daarnaast heb je alleen de code van de wallet van de andere partij nodig, meer niet. Het is dus erg simpel.

Omdat jouw betaling gevalideerd wordt door veel verschillende computers, weet je zeker dat je betaling nooit onderschept of vals kan zijn. Al die verschillende computers (nodes of masternodes) controleren namelijk de blockchain achter jouw betaling, om te zien of alles volgens de regels van de betreffende crypto gaat.

Voor bedrijven is het interessant om betalingen in cryptocurrency te ontvangen, omdat de kosten die ze hier voor moeten betalen, vele malen lager ligt dan bij bijvoorbeeld pin betalingen, of betalingen via Paypal. Er zijn voor bedrijven weer verschillende mogelijkheden om de crypto om te zetten in fiat-geld, echt geld, zoals bijvoorbeeld de euro.

Een voordeel van betalen met cryptocurrency is ook, dat het altijd beschikbaar is. Dit komt doordat de blockchain beheert wordt via een gedecentraliseerd netwerk, en niet vanuit één punt, zoals bijvoorbeeld een bank. 

Als een bank een pinstoring heeft, kun je niet betalen voor zo lang als de storing duurt. Bij het betalen met crypto zul je hier geen last van hebben. Er zijn duizenden nodes die de betaling kunnen controleren. Waar dan ook ter wereld. 

Wat doet de koers van crypto met ons koopgedrag?

Het is geen geheim dat de koers van cryptovaluta de ene week zomaar 10% hoger kan zijn dan de week erop. Veel mensen hebben last van FOMO, fear of missing out.

Dit kan twee kanten op gaan, enerzijds met het kopen van crypto (Koop ik wel genoeg, moet ik niet in die nieuwe coin ICO investeren? Wat als de Bitcoin Cash een betere koers heeft dan de Bitcoin, zal ik mijn risico spreiden en hier ook wat in investeren?) als ook op het gebied van betalen met cryptocurrency.

Wat wat als je vandaag wat betaalt met jouw crypto, en volgende week is de koers verdubbeld? Dat maakt het uitgeven van crypto lastig. Je wilt geen flater slaan door nu te verkopen, wat in de toekomst wellicht veel meer waard is. Dan heb je voor je gevoel de boot gemist. 

Dit zorgt ervoor, dat veel mensen cryptovaluta kopen en er verder niets mee doen. We laten het staan als investering voor over langere tijd. Daar is niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat de betalingen met cryptocurrency maar lastig van de grond komen. We houden het liever in onze zak dan dat we het uitgeven.

Eigenlijk kun je op de site van Gent, die hierboven genoemd is, al zien dat dit ook echt zo is. Er staat een grafiek op de site waarin staat aangegeven, hoeveel keer per maand er met crypto betaald is. Tussen januari en september 2019 is dit slechts drie keer gebeurd.

Wordt betalen met cryptocurrency mainstream?

De verwachting is vooralsnog dat dit niet op korte termijn zal gebeuren. Veel mensen kiezen ervoor te investeren voor de langere termijn, in plaats van crypto echt als valuta in te zetten en er mee te betalen. Hierdoor komen de betalingen niet echt op gang.

Meer weten over investeren in cryptocurrecy? Lees in deze blog de drie meest gebruikte manieren! 

Hoe de toekomst zich zal ontwikkelen op dit vlak, is nog onzeker. Wel is duidelijk dat de techniek achter cryptocurrency zeer interessant is, zowel voor bedrijven als voor overheden. Er zal in de toekomst meer en meer gebruik van gemaakt worden. 

Meer kennis over cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 
 
Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training:
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you! 

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.