Beginnen met handelen in crypto

Beginnen met handelen in cryptocurrency

Beginnen met handelen in cryptocurrency

Beginnen met crypto lijkt zo lastig. Er zijn veel verschillende manieren en de meeste zullen je waarschijnlijk niets zeggen, wanneer je je er nog niet eerder in verdiept hebt. 

Deze pagina is zo opgesteld dat jij binnen no time alle informatie leert die je nodig hebt om snel te beginnen met de handel in crypto. En als je dit nog niet voldoende vindt, vind je via deze link informatie over de nummer één cryptocursus voor beginners. Hier check je de reviews!

Wat lees je in dit artikel?

Blockchain

De techniek achter crypto wordt blockchain genoemd. Blockchain maakt het mogelijk dat de code waaruit een cryptomunt is opgebouwd, telkens uitgebreid wordt bij koop of verkoop. Deze code bevat gegevens van de (ver)kopende partij, het platform en kan zien of de (ver)koop legitiem is.

Blockchain maakt dat handelen in cryptocurrency erg transparant is, en hierdoor ook veilig. Een transactie wordt door minstens vijf computers gecontroleerd op verschillende punten, voor deze akkoord bevonden wordt.

Meer informatie over blockchain lees je hier.

Cryptowallet en handelsplatform

Wanneer je begint met handelen in crypto, heb je een platform nodig waar je kunt handelen. Daarnaast heb je een wallet nodig, om jouw crypto in te bewaren. Dit kan zowel een online als een offline wallet zijn. Wanneer je kiest voor een online wallet, zul je zien dat de wallet vaak aangeboden wordt op het platform waar je wilt handelen. Wel zo makkelijk!

Vanuit jouw wallet kun je crypto kopen en verkopen. Het is goed om vooraf een strategie te bepalen. Of het doel vast te stellen, waar je voor wilt sparen. Elk doel kan namelijk een andere strategie hebben.

Ook is het goed om na te denken over wanneer je wilt kopen. Wil je dat in een bear market of een bull market doen? Waar bevindt de markt zich nu in? Op welke manier zet je op dit moment de juiste strategie in?

Ook bestaat er zoiets als staking, waarbij je munten voor langere tijd in portefeuille houdt. Hierover krijg jij een vergoeding, die meestal uitbetaald wordt in dezelfde crypto. Check bij jouw exchange hoeveel dit precies is.

Welke cryptomunt moet je kopen?

Er zijn veel verschillende cryptomunten op de markt. Honderden, zo niet duizenden. Hoe pik je de pareltjes er uit? Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je net begint met handelen in cryptocurrency.

Beginnen met handelen in crypto

We kennen allemaal wel de Bitcoin en Ethereum, maar er zijn nog zoveel meer cryptomunten. Achter al deze munten zit een andere filosofie en ook zijn er van alle valuta verschillende aantallen munten beschikbaar. Wat dat betekent en welke bekende cryptovaluta er zijn lees je in deze blog.

Hier lees je welke crypto je zou kunnen aankopen in 2021.

Als je wat verder bent, kun je ook gaan investeren in ICO of andere start up projecten. Hier lees je waar je dat kunt doen. Het investeren in onbekende coins is echter wel risicovoller dan crypto kopen die al langer mee gaan.

Win online informatie in over de cryptomarkt

Wanneer je net start kan het fijn zijn je aan te sluiten bij een crypto community. In deze community lees je van alles over crypto, handelen, bewaren, de markt.. Alles wat je kunt bedenken komt voorbij. Je leest hier waardevolle informatie die je kunt gebruiken om jouw eigen strategie te bepalen. 

Maak ook technische analyses

Vaar niet alleen blind op de informatie die je online vindt, maar maak ook jouw eigen analyses. Dit is niet zo moeilijk, je moet alleen even weten waar je op moet letten. Voorbeelden van analyses zijn trend, bullish & bearish rectangle en de driehoek en natuurlijk mag het leren lezen van Japanese candlesticks niet ontbreken.

Het doen van een technische analyse kan handig zijn om de koersverwachting te bepalen. 

Wees je emoties de baas als je in crypto handelt

Dat de markt pieken en dalen kent, is bekend. Dit is ook zo op de beurs. De ene dag gaat de koers omhoog, de andere dag gaat de koers omlaag. Wanneer je kijkt over een langere periode, zul je zien dat er een stijgende trend in de waarde van crypto zit.

En dat vergt geduld. Soms zelfs een afwachtende houding. Dat is niet makkelijk, zeker niet als je bang bent alles te verliezen door de koersdaling. Angst, hebzucht, frustratie en hoop zijn emoties die je liever niet hebt wanneer je in crypto handelt.

Wil je meer over de basis leren voor je begint met handelen in cryptocurrency?

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training  
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training!

Bevalt de training goed? Dan kun je je aanmelden voor de volledige cursus. Het hoeft niet, mag wel. Wil je verder groeien en binnen no-time bij de top horen? That’s up to you!

Negatieve invloed emotie crypto
Geld verdienen
admin
Emoties en cryptotraden

Emoties en cryptocurrency traden Veel mensen hebben last van emoties wanneer ze cryptocurrency traden. Dat kan positief zijn, of negatief. Bijvoorbeeld blijdschap wanneer je op

Lees verder »
wat is staking crypto
Crypto kennis
admin
Wat is staking?

Als je een cryptoaccount hebt en handelt in bijvoorbeeld VeChain, Tron, Cardano, LiteCoin, Waves, Ethereum of andere crypto, ben je het waarschijnlijk wel eens tegen gekomen: Staking. Wat is staking precies en wat kun je er mee?

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.