wat is een bear market

Bear market

Wat lees je in dit artikel?

Wat is een bear market?

Op fora zie je vaak voorbij komen dat mensen het over een bear market of een bullmarket hebben. In deze blog leg ik uit wat een bear market is en hoe dit invloed heeft op hoe je handelt.

Bij beleggen wordt ook gebruik gemaakt van de termen bear market en bull market. Toch is de definitie iets anders dan dat deze binnen de cryptomarkt gebruikt wordt, maar op veel punten komen ze overeen. Op de beurs spreken we over een bear market als:

– De prijs 20% of meer daalt in een periode van ongeveer twee maanden
– Als de markt daarnaast ook in z’n geheel daalt
– Investeerders zijn door de dalende aandelen bang om aankopen te doen

Bij het handelen in crypto wordt ook een daling van 20% of meer aangehouden om de marktomstandigheden als een bear market te omschrijven. Een bear market zorgt voor een daling in prijs van crypto. Dit kan komen door een veranderde vraag en aanbod, een verandering in de psychologie van de markt of doordat er een roddel de wereld in gestuurd is die negatieve invloed kan hebben.

Mensen houden hun crypto in deze periode vast en verkopen niet. Ook zijn er voldoende mensen die juist verkopen, omdat ze hun vertrouwen verloren hebben. Het aanbod is groter dan de vraag. Dit zorgt voor een koersdaling. Er wordt gewacht op een betere periode. Stijgende en dalende markten wisselen elkaar af. De waarde van de crypto zal weer stijgen, alleen het moment zelf is niet te voorspellen.

Wat kun je doen in een bear market?

Wanneer je in een bear market zit en je verwacht dat de cryptokoersen niet verder gaan dalen, kun je er verstandig aan doen om crypto aan te kopen.

wat is een bear market

De prijs van de cryptovaluta is op dit moment namelijk laag. Wanneer de waarde stijgt, kun je met gemak en met winst jouw crypto weer verkopen. 

Je kunt het risico spreiden door aan te kopen op meerdere momenten, omdat je niet vooraf kunt voorzien wat het punt is waarop de koers weer zal stijgen.

Wees vooral geduldig wanneer je in een bear market zit. Het zal niet zo zijn dat de koers morgen verdubbeld is, al weet je het met crypto natuurlijk nooit. Gebruik alleen geld dat je het komende jaar kunt missen, zodat je niet het gevoel hebt op hete kolen te zitten en je grote verliezen kunt vermijden. 

Bear market begrippen uitgelegd

Er zijn een aantal begrippen die je veel tegen komt wanneer je in een bear market zit. Hieronder staan de grootste begrippen uitgelegd. Zo weet je goed wat er bedoeld wordt.

·         Bearish: De koers gaat een neerwaartse beweging maken of deze neerwaartse koersbeweging houdt aan. 

·         Bear Flag: Een vlag die gepland wordt in een technische analyse, wanneer men ziet dat de cryptokoersen gaan dalen.

·         Bearish triangle: Wanneer je een bearish triangle zit in een analyse, zie je de koersen een driehoekig patroon vormen met een dalende tendens.

·         Bear run: Een sterke daling van de cryptokoersen. Deze daling kan kort zijn, waardoor er nog geen sprake is van een bear market.

·         Bear trend: Als de trend laat zien dat de markt blijft dalen, wordt er ook wel gesproken over een bear trend. In principe is dit gelijk aan een bear market. 

Meer kennis over de bear market en cryptocurrency

Wil jij meer kennis opdoen over crypto? 
Volg dan nu de GRATIS online Bitcoin training! 

Deze training duurt 1,5 uur en wordt gegeven op maandag en donderdagavond om half negen. Maar wees er op tijd bij, elke avond zijn slechts 50 plekken beschikbaar! 

Aan het eind van deze online training 
 – Heb jij jouw eerste crypto gekocht voor slechts een euro
 – Weet je precies hoe Bitcoin en de andere cryptovaluta werken 
 – Heb je inzicht in wat een goede cryptomunt is en wat een scam is
 – Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen

 Wanneer je je aanmeldt voor de training, ontvang je ook nog eens drie GRATIS e-books! Zo kun je je alvast inlezen terwijl je wacht op de online training. Deze boeken ontvang je: de Crypto Mastergids, de 7 beste manieren om online geld te verdienen, 10 interessante redenen om te leren over crypto.

Reserveer nu jouw plekje in de GRATIS online training! 

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.