Geld verdienen arbitrage crypto

Arbitrage: Wat is het en hoe verdien je er geld mee?

Geld verdienen met arbitrage: lees hier hoe het werkt

Misschien heb je het wel eens gemerkt: niet alle crypto kost op hetzelfde moment hetzelfde op alle exchanges. Soms zit hier een verschil tussen. Gebruik maken van dit prijsverschil door aan te kopen op exchange A en te verkopen op exchange B, noemen we arbitrage.

Wat lees je in dit artikel?

Hoe ontstaat dit prijsverschil?

De verschillen in prijs kunnen ontstaan doordat niet elke exchange dezelfde volumes in crypto heeft, die tegen dezelfde prijzen zijn (ver)kocht. Er zit altijd verschil in de vraag en aanbod die beschikbaar is per exchange.

arbitrage crypto hoe werkt het

Dit zorgt er voor dat er prijsverschil kan ontstaan tussen de exchanges, als je naar dezelfde cryptomunt kijkt. In de praktijk zie je prijsverschillen vaker voorkomen bij munten met een wat kleinere marketcap, waar nog niet veel in gehandeld wordt.

Daarnaast moeten de verschillen tussen de verhandelde hoeveelheid uit elkaar liggen om zo te zorgen dat er niet veel liquiditeit bij de ene exchange is, maar wel bij de andere exchange. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een volume van 10 BTC op de ene exchange en 50 BTC op de andere exchange.

Welke soorten arbitrage zijn er?

Er zijn meerdere soorten crypto arbitrage te onderscheiden:

  • Geautomatiseerde arbitrage. Hierbij gebruik je een bot die automatisch voor je koopt, het omzet naar een andere exchange en weer verkoopt.

  • Driehoeksarbitrage. Hierbij maak je gebruik van drie valuta’s op dezelfde beurs. Door de coins te wisselen naar een andere cryptomunt en daarna naar een stablecoin, probeer je te profiteren van prijsverschillen. Een voorbeeld kan zijn van BTC naar LINK naar USDT.

  • Regelmatige arbitrage. Bij deze vorm van arbitrage koop je crypto op de ene exchange en verkoop je deze op een andere exchange. Je maakt gebruik van de verschillen in koers tussen de exchanges en pakt hiermee je winst.

Waar moet je op letten bij crypto arbitrage?

Het klinkt mooi en makkelijk: je koopt op de ene exchange en verkoopt weer op de andere exchange. Een kind kan de was doen! Toch zijn er wel wat aandachtspunten waar je op moet letten.

  • Tijd kan jouw vijand zijn

Het kost tijd om crypto van de ene naar de andere exchange te sturen. En stel je voor dat de koers van jouw crypto nét 5% stijgt op het moment dat jij aan het verzenden bent. Dan ben je je winst alweer kwijt en zul je moeten wachten op een volgende kans.

Als je kiest voor BTC als basecoin zul je ook ervaren dat het verzenden van crypto van de ene naar de andere exchange veel langer duurt. Dat komt doordat BTC veel meer validatie vereist dan bv. XRP of TRX. En gezien tijd bij crypto arbitrage jouw vijand of vriend kan zijn, is het belangrijk hier rekening mee te houden.

  • De transactie fees moet je meenemen in jouw calculatie

Stel je wilt crypto ter waarde van € 100 van de ene naar de andere exchange verzenden en verwacht een winst te kunnen maken van 5%. Dat levert je € 5 op. Stel dat de transactiekosten meer bedragen dan deze € 5, dan is het de moeite niet waard om jouw inzet te verzenden en verkopen.

Deze transactie fees moet je meenemen in jouw calculatie. De fees voor verzending, maar ook de fee voor aankoop en verkoop. Hoe hoog deze aan- en verkoopfees op de verschillende exchanges zijn lees je hier.

  • Opnamelimieten

Stel je besluit vanwege de fees en transferkosten om met grotere bedragen te handelen, dan kan het zo zijn dat je tegen een opnamelimiet aanloopt. Veel crypto exchanges hanteren een limiet voor wat je per dag mag opnemen. Zeker als je de KYC (Know Your Customer) verificatie niet gedaan hebt, loop je hier snel tegen aan.

Wat kan arbitrage opleveren?

soorten arbitrage voordelen nadelen

Arbitrage kan mooie winsten opleveren, zeker als je voldoende tijd hebt en verschillende exchanges hebt waar je uit kunt kiezen.

  • Mooie winsten als je aangesloten bent bij meerdere exchanges

Zeker al je een aantal accounts hebt bij exchanges die nog niet zo groot zijn qua volume en een aantal accounts bij exchanges met een hoog volume, heb je grote kans dat je snel mooie winsten kunt maken. En gezien er op dit moment volgens Coinmarketcap 307 exchanges zijn, zijn er altijd wel een paar te vinden die aansluiten bij jouw wensen.

  • Grote potentie door de volatiliteit van crypto

Crypto heeft een hoge volatiliteit: de koers gaat snel omhoog en omlaag. En juist daardoor kan arbitrage zo effectief zijn. De koers staat nooit stil en dat biedt mogelijkheden.

  • Verlies bij teveel willen

Wanneer je te veel en te snel wilt, kan het gebeuren dat je in valkuilen trapt die te maken hebben met de nadelen van arbitrage zoals eerder genoemd. Je kunt snel veel geld kwijt raken wanneer je een verkeerde inschatting maakt.

Wil je crypto traden, gebruik dan alleen geld wat je kunt missen en ga er niet vanuit dat je morgen rijk bent. Ook crypto traden kost tijd en moeite. Garanties zijn er nooit: winsten uit het verleden kunnen morgen heel anders zijn.

Meer weten over arbitrage?

Wil jij meer weten over arbitrage? In deze blog wordt veel uitleg gegeven over hoe jij de winsten kunt berekenen, met een aantal mooie voorbeelden erbij.

Meer weten? Dan kun je de volledige training van AllesOverCrypto aanschaffen: je krijgt daarmee meer inzicht in arbitrage en hoe je het het beste aan kunt pakken.

Wist je dat je 50% korting krijgt als je eerst de gratis online training volgt? Doe er je voordeel mee voor zolang als die aanbieding nog duurt!

marktcyclus golfbeweging cryptocurrency
Geld verdienen
admin
Hoe werkt de marktcyclus van crypto?

Wanneer je de koers van crypto volgt, zul je zien dat de koers in een soort van golfbeweging gaat. De koers is laag, gaat omhoog, bereikt een hoogtepunt en daalt daarna weer. Deze beweging zie je meerdere keren achter elkaar terug en de golf gaat vaak van boven naar beneden. Dit heet een marktcyclus. Hoe werkt dat precies?

Lees verder »
wat is een bull market
Crypto kennis
admin
Bull market

Wat is een bull market? Op fora zie je vaak voorbij komen dat mensen het over een bear market of een bull market hebben. In

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.