app cryptoportfolio bijhouden tracken

In welke apps kun je jouw portfolio bijhouden?

In welke apps kun je jouw portfolio bijhouden?

Alle grote exchanges hebben hun eigen apps, waarin je (als je wilt) heel makkelijk kunt handelen, de marktwaarde kunt zien en jouw portfolio kunt beheren. Toch zijn niet al die apps even gebruiksvriendelijk. Bij sommige apps zoals Binance kun je heel makkelijk terug zien wat jouw PnL (winst & verlies) is over de afgelopen periode, bij andere apps zoals die van Kraken kun je dat weer niet zien.

Gelukkig zijn er apps ontwikkeld die je heel makkelijk aan jouw exchange kunt koppelen. In de meeste apps kun je zelfs meerdere exchanges tegelijk koppelen. In dit artikel laat ik je kennis maken met drie apps die je kunt gebruiken om jouw portfolio te tracken.

Wat lees je in dit artikel?

Coinstats

In de app Coinstats kun je zowel de prijs as jouw portfolio tracken. Het is een fijne app om te gebruiken, omdat je bijna elke exchange die je zou kunnen gebruiken, kunt koppelen: van Binance, Bitvavo, Kraken, KuCoin en Coinbase Pro tot HitBTC, Gate.io, Bitfinex en HuobiGlobal.

crypto pnl bijhouden app coinstats

Ook het koppelen van meerdere exchanges tegelijk is geen probleem.

De laat de app zien wat jouw portfolio doet: in aantallen, prijs maar ook wat de procentuele en geldelijke wijziging is in euro’s. Elke vijf seconden wordt deze info vernieuwd, zodat je altijd up to date info in je broekzak hebt.

Voor jouw eigen portfolio kun je kiezen of je de prijsfluctuaties per 24 uur, over de gehele periode (altijd) wilt zien of voor de laatste trade die jij gemaakt hebt. Zo kun je meteen zien hoe het er voor staat. Je kunt tevens instellen dat je elke dag op een bepaald tijdstip ene melding krijgt van de waarde van jouw portfolio, nieuwsmeldingen en meldingen van nieuwe paren en stijgingen.

Als laatste heeft Coinstats ook een gedeelte waarin het nieuws wordt getoond: je kunt kiezen voor de keuze van de redactie, trending, het laatste nieuws, most bullish of juist bearish en voor team updates.

Een zeer uitgebreide en gebruiksvriendelijke app die je goed kunt gebruiken om jouw crypto portfolio bij te houden. Er is een gratis versie van de app beschikbaar.

Delta

Delta is een app die gebruikt kan worden om jouw crypto portfolio, aandelen en investeringen bij te houden. Dit maakt de app breder georiënteerd: je hebt alles onder één dak in de Delta app. Delta kun je op dit moment koppelen aan Bitfinex, Coinbase Pro en Binance.

Momenteel zijn er meer dan 7000 cryptocoins gelist in de Delta app. Het is bijna onmogelijk om jouw coin niet terug te vinden, als jij handelt in de gevestigde orde. Dat er zoveel coins in de app zijn terug te vinden is fijn, het is de enige tracker die je nodig hebt.

Binnen Delta kun je tracken wat de waarde van jouw portfolio is en tevens kun je de wijzigingen bekijken over een periode die je zelf kiest: van 1 uur tot 6 maanden.

Delta app crypto tracker

Als je liever het grotere plaatje in de gaten houdt dan elke coin apart kun je er voor kiezen alleen de waarde van jouw totale portfolio te laten zien. Je krijgt een duidelijk overzicht van de balans van je totale crypto portfolio, de winst en/of verlies die gemaakt is sinds je begon met investeren of van de laatste 24 uur. Dit kun je ook in een grafieklijn laten weergeven en in de koppeling met een andere crypto of fiat naar keuze.

Delta is een app die je voor meer kunt gebruiken dan alleen voor crypto. Dit maakt het interessant voor gebruikers die ook investeren in aandelen of indices. De app is simpel in gebruik en heeft ook een gratis versie beschikbaar.

3Commas

De app 3Commas kan gebruikt worden om je portfolio bij te houden, maar ook om via een bot te handelen. Wil je trouwens wel automatische cryptotraden maar niet via een bot, lees dan dit artikel eens. 3Commas kan gekoppeld worden aan 23 van de grotere exchanges, waaronder Coinbase Pro, Binance, BitMEX, Bitstamp, FTX, Bittrex en Kraken.

3commas review gebruik crypto portfolio

3Commas heeft elke cryptocoin gekoppeld aan de app, en met een klik op de knop kun je de waarde van jouw crypto portfolio updaten. Om jouw dagelijkse winst & verlies bij te houden, kun je meerdere accounts toevoegen aan de 3Commas app.

Daarnaast kun je dus, als je dat wilt, je abonneren op een bot die voor je trade en signals van anderen krijgen wanneer je kunt kopen en verkopen. Het (ver)kopen kun je ook via de app doen.

3Commas is een wat uitgebreidere app om jouw portfolio in bij te houden. Als je niet op zoek bent naar allerlei poespas, is deze app minder geschikt voor je. Als je een actieve trader bent die graag wat extra’s wil en daar ook voor wil betalen, is deze app prima. Er is een gratis versie van de app beschikbaar.

Welke app kun je het beste gebruiken om jouw crypto portfolio te tracken?

Als je een app wilt installeren om jouw portfolio bij te houden, is de Coinstats app de meest gebruiksvriendelijke app die doet wat het moet doen. Het heeft een paar handige features, is makkelijk en intuïtief in gebruik en kan gebruikt worden met elke exchange die je maar kunt bedenken.

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.