Altcoin season herkennen

Altcoin season of Bitcoin dominantie?

Altcoin season of Bitcoin dominantie?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: altcoin season en Bitcoin dominantie. Welk van de twee de markt domineert, laat zien waar je op dit moment het meeste geld in kunt verdienen. Weet jij of het altcoin season is of dat Bitcoin dominant is?

Wat lees je in dit artikel?

Wat houdt altcoin season in?

Wanneer 75% van de top 50 cryptocoins het beter doen dan Bitcoin, gezien over een periode van de laatste 90 dagen, is het altcoin season.

De altcoins zijn in dit geval dominant over Bitcoin: ze doen het beter in de markt.

Simpel gezegd: als je 10% winst wilt behalen, zul je dat op dit moment sneller doen met altcoins dan met Bitcoin.

Hoe kun je de start van altcoin season herkennen?

Een altcoin season wordt ingeleid wanneer de Bitcoin dominantie daalt ten aanzien van de rest van de coins.

De altcoins winnen dus terrein op de Bitcoin qua marktkapitalisatie. Dit houdt in dat investeerders meer geld in altcoins inleggen of dat ze hun Bitcoin omzetten naar een altcoin.

Wanneer is Bitcoin dominant?

Bitcoin dominantie gebeurt wanneer er een groot gedeelte van het geïnvesteerde kapitaal in crypto, is geïnvesteerd in Bitcoin. Het getal wordt uitgedrukt in een percentage.

Aan de hand van dit getal wordt afgelezen wat de investering in Bitcoin versus de investering in altcoin is. Als dit getal hoog is, is de Bitcoin dominantie in de markt hoog.

bitcoin dominantie altcoin season

Deze grafiek geeft aan wat de verhoudingen zijn tussen de tien grootste cryptocoins ten opzichte van de totale marketcap van alle coins. Het is een momentopname van 23 oktober 2021.

Altcoin season index

Via deze link kun je snel zien of het op dit moment altcoin season is, of niet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vraag of het altcoin maand of altcoin jaar is. Snel en handig, zonder dat je zelf grafieken hoeft uit te pluizen!

Wanneer het altcoin season weer een nieuwe piek gaat krijgen? Dat is lastig te voorspellen. Wil je zelf meer kennis krijgen hoe je de koersen kunt inschatten, de juiste coins kunt kopen en hoe je jouw portefeuille overal moet beheersen?

Dan is de Crypto Masterclass echt iets voor jou. Deze cursus wordt gegeven bij Alles Over Crypto: het is dé training die je gevolgd MOET hebben als je succesvol wilt cryptotraden. Heb je wel eens gekeken naar de Crypto Masterclass maar vond je de prijs te hoog?

Niet verder vertellen: Als je de gratis online training van 1,5 uur gevolgd hebt, krijg je een korting van maar liefst 50%! Wil je je inschrijven voor deze training? Dat kan hier.

VIP community cryptocurrency
Crypto kennis
admin
Crypto community

Crypto community Een crypto community is een groep op internet, waarbij alles over crypto besproken wordt onder gelijkgestemden. Er zijn zowel internationale crypto communities, als

Lees verder »

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.