eigenschappen goede trader karakter

7 goede eigenschappen van een crypto trader

De 7 goede eigenschappen van een crypto trader

Wanneer je wilt cryptotraden, zijn er een aantal eigenschappen die goed zijn om te hebben (of verder te ontwikkelen). De cryptomarkt kan behoorlijk omhoog en omlaag gaan, daar moet je wel tegen kunnen: jouw geduld kan behoorlijk op de proef gesteld worden. Zo zijn er nog meer goede eigenschappen die handig zijn wanneer jij succesvol wilt cryptotraden.

Wat lees je in dit artikel?

Welke goede eigenschappen heeft een cryptotrader?

Laat je niet leiden door emoties

Allereerst is het belangrijk je niet te laten leiden door emoties. Is er een marktcorrectie van 10%? Fijn! Dan is dit het moment om te besluiten of je wilt (bij)kopen of niet. De waarde van jouw portfolio zal heus wel weer stijgen, geen zorgen. Dat komt goed. Het is nergens voor nodig om nu in paniek te gaan verkopen.

Geduld hebben

Misschien wel de meest belangrijke eigenschap van allemaal: geduld kunnen opbrengen om de marktontwikkelingen af te wachten. De marktcyclus zal altijd omhoog en omlaag gaan. Als je dalen koopt en de pieken verkoopt ben jij spekkoper.

Heb je eens gekocht op een piek en komt er daarna een correctie? Geen zorgen, met een beetje geduld stijgt de waarde weer en kun je jouw trade alsnog met winst afsluiten.

goede eigenschappen cryptotraden

Je kunt een strategie bepalen voorafgaand aan een koop en je daaraan houden

Als jij een strategie hebt voor de aankoop van crypto, hou je daar dan ook aan en ga niet rotzooien met jouw eigen strategie. Je hebt deze strategie niet voor niets gekozen: dit doe je omdat je er verwachtingen van hebt. Als jij je strategie constant aanpast resulteert dat in een minder goed resultaat dan je zou willen.

Neem de tijd om je voor te bereiden als je een nieuwe cryptocurrency koopt

Je hebt het vast wel eens gezien in facebook groepen: mensen die roepen dat ze nieuw zijn en vervolgens vragen wat je van een shitcoin vindt, terwijl ze er ook al een paar honderd euro in geïnvesteerd hebben. Slim of niet? Meestal niet. Deze mensen weten niet goed wat ze aan het doen zijn en de kans dat ze hun geld kwijt raken is groter dan de kans dat ze 50% winst maken.

Bereid je dan ook goed voor wanneer je een nieuwe coin wilt kopen. Lees de website, de whitepaper en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen die de munt zal ondergaan. Wat voegt de munt toe en heeft deze coin potentie? Sta hier goed bij stil en volg niet klakkeloos alles wat een vreemde op internet roept.

Wil je weten hoe je onbekende crypto kunt vinden? Lees dan dit artikel eens.

Hou focus

Als jij succesvol wilt worden in cryptotraden is een van de goede eigenschappen ook houden van focus. Als je iets wilt bereiken, zul je er tijd en aandacht in moeten stoppen. Er is nog nooit iemand rijk geworden van één cryptotrade. Het is net als leren fietsen: om dat te leren heb je vroeger ook doorzettingsvermogen moeten tonen en focus moeten houden op het eindresultaat.

crypto stressvol traden

Natuurlijk kan het irritant zijn om focus te moeten houden als je het traden snel onder de knie wilt hebben. Kijk dan ook eens naar een goede cryptocursus: dit brengt je zo veel sneller resultaat dan wanneer je alles zelf moet leren. Neem een mentor in de hand en je resultaat zal er veel sneller zijn.

Blijf optimistisch

Zit het een keer tegen? Jammer dan! Morgen is er weer een dag en dan zal het wél goed gaan. Of in ieder geval beter dan vandaag. Als jij je elk verlies en elke tegenslag te persoonlijk aantrekt, is het feest snel over.

Leer van je fouten, zie ze als een kans om jouw strategie te perfectioneren. Want alleen door fouten te maken en ze onder ogen te zien, kun je groeien en je in positieve zin ontwikkelen. Wees dus blij als er eens iets mis gaat! Optimistische blijven is één van de goede eigenschappen van een succesvolle cryptotrader.

Wees analytisch

Naast dat het belangrijk is je goed te verdiepen in coins voordat je deze koopt, is het ook belangrijk om een goede technische analyse te maken van de markt, de trends en de historische gegevens. Dit kun je gebruiken om te bepalen wat de koersverwachting is.

Vind je het lastig om goede analyses te maken? Ook dat krijg je uitgelegd als je een cryptocursus volgt! Heel belangrijk wanneer je snel succesvol wilt traden.

Wil je meer leren over cryptotraden?

Denk er dan eens over na om de Crypto Masterclass te volgen! Door het volgen van de Crypto Masterclass krijg je inzicht in alle (technische) aspecten die bij het handelen in crypto horen.

Zo weet jij binnen de kortste keren alles over handelen in crypto, technische analyses en beveiliging van jouw crypto: alle essentials om verstandig en doordacht te kunnen traden leer je hier!

Check de link voor meer info over de gratis Bitcoin training en Crypto Masterclass. De Crypto Masterclass bestaat uit een Cursus Cryptocurrency, de Crypto Portfolio én een stapel extra e-books!

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.